top of page
unnamed (47).jpg

Hondenuitlaatservice Pootjes op Pad (Hilversum)

Hondenuitlaatservice Pootjes op Pad is in 2014 opgericht met de certificaten van de HUS opleiding van Martin Gaus op zak. Inmiddels is daar een diploma tot kynologisch instructeur bij gekomen. Nog steeds gaan we iedere werkdag met veel plezier samen op pad.

Een wandeling met de roedel van Pootjes op Pad is een plezierige een leerzame ervaring voor uw hond. Je hond maakt deel uit van een vaste en stabiele roedel. Veel leden van de Pootjes op Pad wandelclub gaan al jaren mee. Soms alleen maar omdat ze er zoveel plezier aan beleven.

Het hoofddoel is een veilige ontspannen wandeling waarin ook zeker plezier hoog in het vaandel staat. 

Wanneer er wat lichte training nodig is om uw hond te laten wennen binnen de roedel dan is dit zeker mogelijk. Kijk voor uitgebreidere trainingsvragen ook eens  op de pagina 'training'.

Gaat jouw hond ook gezellig met ons mee?

unnamed (44).jpg

De aanmelding
 

Zodra u heeft aangegeven interesse te hebben in de hondenuitlaatservice, zal er eerst een huisbezoek gepland worden. Hierbij zullen we de gang van zaken doornemen en zal ik je enkele vragen stellen over je hond. Ook kan ik dan de hond in zijn of haar thuissituatie leren kennen. Vervolgens zal er een proefwandeling plaatsvinden om te kijken of er een klik is met de roedel. Je bent ook altijd welkom om zelf eens mee te wandelen.

Wanneer de proefwandeling soepel verloopt en je hond er zelf ook plezier in beleeft worden jullie door middel van een contract officieel opgenomen in de Pootjes op Pad roedel. 


Hondenuitlaatservice Pootjes op Pad zal je hond moeten weigeren wanneer er sprake is van gedrag wat problematisch is in de context, wanneer de veiligheid van de roedel en jouw hond zelf er onder lijdt of wanneer er geen aansluiting is met de roedel. 

De wandeling

Pootjes op Pad gaat een uur met jouw beste hondenmaatje op stap. Om ruimte te hebben voor persoonlijke aandacht en ontspannen te kunnen werken zonder tijdsdruk vindt er maar één ronde per (werk)dag plaats. De roedels bestaan uit gemiddeld 8 tot 10 honden.

 

De honden worden eerst allemaal thuis opgehaald.

De wandeling zelf vindt plaats tussen 13:30 en 14:30. Daarna gaan ze allemaal moe en voldaan weer naar huis. 

Heb je een liefhebber van modderbaden? Dan wordt je hond thuis nog even lekker afgespoeld en/of afgedroogd.

 

Tot slot wordt de waterbak eventueel bijgevuld en kan er eventueel een lekkere snack of een bakje eten gegeven worden. Meer service is op aanvraag mogelijk.

unnamed (36).jpg
unnamed (16).jpg

Locatie

Pootjes op Pad heeft dagelijks beschikking tot een mooi omheind wandelgebied op landgoed Pijnenburg. Hier kunnen we ongestoord wandelen en spelen in zeker 6 hectare bos. 

We komen dus geen andere honden of verkeer zoals fietsers en paarden tegen. Het mooie stevige hek garandeert daarnaast ook dat honden welke besluiten eens zelf op pad te gaan, altijd weer aan kunnen sluiten zonder het gebied te verlaten. 

Op warme zomerdagen proberen we met meerdere begeleiders naar het water te gaan. Ook in het hoogseizoen wanneer de groepen kleiner zijn door vakanties gaan we regelmatig naar het Spanderswoud met vrijwilligers. 

Vervoer

De honden worden vervoerd in een verlengde bestelauto met daarin twee vakken (dus geen benches). Zo kunnen ze wel verdeeld maar toch ook gezellig samen zitten. Ze kunnen overal lekker naar buiten kijken. De bus heeft achterin een ventilatiesysteem welke ook draait wanneer de motor uit staat. De vloer is vlak met een anti-slip mat welke makkelijk te reinigen is.

Tarieven

Bij Pootjes op Pad reserveer je vaste dagen in de week voor je hond. Dit om stabiele en ontspannen roedels te garanderen. Eventuele extra dagen of een dagje ruilen is altijd mogelijk.

Neem voor meer informatie over de beschikbare dagen en de tarieven contact op via telefoon of email.

Tot snel!

bottom of page